chrome firefox opera safari iexplorer

Де відсвяткувати Зелені свята за древніми обрядами?

16 червня 2016 о 15:18

Трійця – одне з головних християнських свят. Але багато традицій це свято зберегло ще з прадавніх дохристиянських часів. Трійцю називають зеленими святами або літніми святками. Вона символізує початок літніх польових робіт. І звичаї, що входять до циклу зелених святок, тривають від цього дня аж до свята Купала. У «Парку Київська Русь» зелені свята відзначать 18-20 червня за древніми традиціями.

Одразу за воротами жителі Древнього Києва зустрінуть гостей хлібом-сіллю, а також запропонують узяти зелені трави для прикрашання міста. На вулиці стоятиме великий віз, повний різних трав і квітів, з яких можна буде сплести собі вінок. В давнину вінки виступали оберегами від злих сил і усякого лиха, на зелені свята їх одягали як жінки, так і чоловіки.

А на великому ристалищі Древнього Києва розпочнеться святкова програма, у якій гості Парку зможуть узяти безпосередню участь. Так усіх бажаючих запросять сплести зелений коридор із гілочок берези, узяти участь у обряді кумування, а потім долучать до великого дружного хороводу.

Театралізована програма на свята Трійці включатиме в себе і древні легенди, і кінно-трюкові номери, і показові рукопашні бої, і презентацію коней історичних порід з Княжої конюшні. Чимало цікавих ігор та змагань підготували жителі Древнього Києва для гостей. Для найменших відвідувачів Парку діє дитячий майданчик, допитливих – чекають музеї історичного костюма, древньослов’янського зодчества, середньовічного суднобудування.  А на пляжі Смарагдового озера можна відпочити та покупатись.

Древній Київ у «Парку Київська Русь» розташований в с. Копачів, Обухівського району Київської області.

Дістатися можна маршрутними автобусами від ст. м. Видубичі або власним транспортом.

Парк відкритий з 10:00. Початок програми о 13:00.

Вартість вхідного квитка – 150 грн, для пенсіонерів та студентів – 80 грн, для школярів – 50 грн, дошкільнята відвідують Парк безкоштовно.

Розділи: Традиції

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути