chrome firefox opera safari iexplorer

Домашнє морозиво: ванільне, ягідне і сирне

06 липня 2016 о 12:00

Спека має безліч своїх плюсів, один із них — це морозиво. Його можна отримати, навіть не виходячи на сонце, приготувати власноруч. Причому таке, яке вам найбільше смакує. Кілька цікавих рецептів пропонує Україна молода.

Улюблене багатьма — вершково-ванільне морозиво. Треба 750 мл молока або вершків, 250 г. цукру, пакетик ванільного цукру і 10 жовтків. Вийде багато, стільки, що вистачить на всю родину. Або на компанію друзів. Найскладніше в цьому процесі — правильно поєднати жовтки з цукром і ванільним цукром. Жовтки для початку треба акуратно відділити від білків, а потім розтерти аж до білого кольору.

Залишиться тільки додати молоко чи вершки, довести до кипіння (але не кип’ятити). Отриману суміш процідити, охолодити і розлити у формочки. Через 2-3 години випробувань (поки морозиво набиратиме кондицій у холодильнику) матимете прохолодне блаженство. Будь-які ягоди чи фрукти, додані в процесі приготування чи при подачі (полити, присипати — потрібне підкресліть) — це ваша фантазія та імпровізація, але в будь-якому випадку ви будете у виграші.

Ягідне морозиво — прекрасний десерт для зустрічі друзів, вони будуть у непідробному захваті — перевірено! Готується насправді нескладно, слід лише дотримуватися послідовності й кількості інгредієнтів. Потрібно буде 250 г. жирних вершків, 150 г. цукру, пакетик ванільного цукру, 4 яйця, 200 г. ягід (у мене — полуниця, але чудово підходить малина, смородина, чорниця, ожина, шовковиця), трішки солі і 20 мл води.

Ягоди помити у кількох водах і почекати, щоб стекла вода. Збити в блендері в пюре і поставити в холодильник. Білки ретельно відділити від жовтків і збити з дрібкою солі до стійкої високої піни. Із води і 70 г. цукру зварити сироп. Киплячий сироп залити у білки, продовжуючи їх збивати. А далі поставити посуд із піною на водяну баню і продовжувати збивати ще 5 хвилин. Має вийти пружна густа піна, яку також ставимо в холодильник.

Жовтки збиваємо їх із 70 г. цукру і ваніліном на водяній бані, поки не вийде гладка маса, дещо збільшена в об’ємі. Їх також відправляємо в холодильник. Охолоджені вершки збиваємо міксером. Насамкінець обережно змішуємо всі підготовлені інгредієнти в пластмасовому контейнері і ставимо його в морозилку години на 4 (ну треба — то треба). У процесі заморожування раз на годину слід обережно перемішувати масу. Подавати в креманках, прикрасивши ягодами та листочками м’яти.

Сирне морозиво — це чудовий десерт до вечірньої кави. Або до ранкової — він смакує у будь-який час дня і навіть ночі, хоча вночі їсти не рекомендується. Отже, потрібно на 200 г. сиру високої жирності, половина банки згущеного молока і 50 мл молока.

У блендері збити сир і згущене молоко до однорідної маси. Потім додати молоко і ще раз ретельно збити. Якщо бажаєте, додайте жменю помитих і висушених родзинок чи подрібненої кураги, чи чорносливу, чи цукатів — зробіть свій десерт барвистим! Сирну масу розкласти в силіконові формочки і поставити в морозилку на 4-5 годин. Після чого можна витягувати з формочок і насолоджуватися.

19 грудня

Інші дати
День Святого Миколая
Православні, римо-католицькі та греко-католицькі християни пам'ятають його та шанують як історичну особу та великого святого. В Україні та в інших країнах світу цей святець став прообразом міфічної фігури Санта Клауса. Святий Миколай зараховується до лику святих: як такий опікується воїнами, водіями і подорожуючими, допомагає бідним у скруті; вважається покровителем дітей та студентів, моряків, торговців, і лучників.
Розгорнути
День адвокатури
Свято встановлено в Україні «…ураховуючи важливу роль адвокатури в розбудові правової держави, захисті конституційних прав і свобод громадян, велике громадське значення цієї правозахисної інституції в Україні…» згідно з Указом Президента України «Про День адвокатури» від 2 грудня 2002 року № 1121/2002.
Розгорнути
Народився Микола Андрусов
(1861, м. Одеса – 1924) – геолог, знавець неогенових відкладів, палеоеколог, дослідник Чорноморського басейну. Праці М.Андрусова складають епоху в стратиграфії, палеонтології, палеографії, палеоекології, океанології і досі є неперевершеним зразком наукової чіткості та точності.
Розгорнути
Народився Микола Скуба
(1907, с.Горбове, Чернігівська область – 1937) – український поет. Автор збірок поезій «Перегони», «Демонстрація», «Пісні», «Нові пісні», «Сопілка».
Розгорнути
Народився Микола Руденко
(1920, с. Юр'ївка Луганської обл. - 2004) - український письменник, член-засновник Української Громадянської Групи сприяння виконанню Гельсінських угод. Автор збірок поезій, романів та повістей ("Вітер в обличчя", "Остання шабля", "Чарівний бумеранг" та ін.)
Розгорнути
Народився Микола Лукаш
(1919, м. Кромівка Суміської обл. - 1988) - український перекладач. Працював у галузі поетичного і прозового перекладу з 18 мов, української лексикографії.
Розгорнути

Новини Дивитися всі