chrome firefox opera safari iexplorer

Окрім скандального «оновленого» театру на Подолі будують ще й готель-висотку

29 листопада 2016 о 13:03

У Києві на Андріївському узвозі, поруч зі скандальним театром на Подолі та просто навпроти музею Булгакова почали будівництво багатоповерхового готелю.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила користувач Юлія Нікітіна.

«Крани та інша важка техніка навпроти музею Булгакова – це не фабрика «Юність», яка належить «Еста Холдингу» Ріната Ахметова. Це будівництво веде компанія «Маркон», їхній майданчик прилягає до майданчика «Юності». Будувати планують готель/апартаменти, будівля буде займати всю їхню ділянку повністю», – написала Юлія Нікітіна.

kiev.pravda.com.ua

 kiev.pravda.com.ua

Зауважимо, підготовчі роботи для будівництва готелю «Маркон» розпочав ще в липні 2012 року. Тоді розгорівся скандал щодо знищення дерев на Замковій горі.

kiev.pravda.com.ua

 kiev.pravda.com.ua

Сьогодні на майданчику тривають активні будівельні роботи, повідомив співкоординатор Ради з урбаністики Києва Григорій Мельничук.

«На Андріївському узвозі, 14-16 почались активні будівельні роботи: тут уже виритий котлован і працюють бурові установки зі зведення готелю», – написав Мельничук на сайті «Великий Київ».

Він зазначив, що на узвіз буде виходити чотириповерховий блок в псевдоісторичному стилі.

Також забудовник планує прокласти нову дорогу від Андріївського узвозу до нині тупикового закінчення вулиці Фролівської. Закінчення робіт заплановане на другий квартал 2018 року.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути