chrome firefox opera safari iexplorer

Науковці Херсонщини обговорили екологічну ситуацію в країні

04 травня 2017 о 11:01

За ініціативи Громадського руху Миколи Томенка “Рідна країна” в Херсонському державному аграрному університеті відбувся круглий стіл на тему «Якою має бути екологічна політика держави».

Захід відбувся в рамках обговорення Національної стратегії «План дій для України», повідомляє Рідна Херсонщина.

У роботі круглого столу взяли участь провідні вчені Херсонщини, а також лідер Громадського руху “Рідна країна”, політик та науковець Микола Томенко, голова Київської міської партійної організації “Громадський рух Миколи Томенка “Рідна країна”, кандидат політичних наук Олександр Федоренко, очільник Херсонського представництва Фонду “Рідна країна”, депутат міськради Михайло Линецький, голова Херсонської обласної партійної організації “Громадський рух Миколи Томенка “Рідна країна” Тарас Букрєєв та члени Ради Херсонської обласної партійної організації.

 ks.ridna.ua

Науковці обговорили Національну стратегію та поділилися власними ідеями щодо врегулювання екологічної ситуації в країні, зокрема, увагу акцентували на питанні мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, невирішеності проблеми щодо будівництва сміттєпереробних заводів та роздільного сортування сміття, на питанні створення земельної біржі й наведення урядом порядку з орендованою землею, створення земельного кадастру кожної області, врегулюванні промислового вилову риби та незбалансованості екологічного та земельного податку, на проблемі охорони й відновлення гідроекосистем.

Окремо зупинилися і на питанні як піднести й зробити Херсонщину конкурентноспроможною та успішною, зокрема через реформування аграрної політики держави.

Своїми думками з приводу врегулювання екологічної ситуації поділилися професор Олександр Аверчев, доценти Павло Бойко та Іван Мринський та інші провідні науковці регіону. Фахівці наголосили на необхідності обов’язкової реєстрації аграрних підприємств на території де вони орендують землю, адже це дасть змогу податкам лишатися в області.

За підсумками робочого столу директор інституту післядипломної освіти і дорадництва, доктор сільськогосподарських наук, професор Олександр Аверчев запропонував створити робочу групу, до якої ввійдуть провідні науковці Херсонщини.

За підсумками роботи групи планується створити дорожню карту з рекомендаціями по реформуванню окремих напрямків екологічної політики.

Розділи: Новини освіти

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути