chrome firefox opera safari iexplorer

Українська хмаринка над прифронтовим Лисичанськом

11 лютого 2019 о 12:03

Сергій та Олена Тученки мешкають у Лисичанську, що на Луганщині. Точніше, від  2014 року вони мешкають уже не вдвох, а втрьох — зі своїм синочком Максимком. Тоді в місті гриміли постріли, а його вулицями пересувалися танки та БТРи, й мама з малюком переховувалися в підвалі. Потім українські вояки звільнили Лисичанськ від окупантів.   

Максимко трішки підріс, почав пізнавати світ, і батьки вирішили, що зі світом краще й цікавіше спілкуватися українською. Так виникла ідея створити пізнавальні мультики самотужки. Коли вчили цифри, татусь намалював трактора, який їх віз. Згодом з’явилася ціла купа інших сюжетів.  

Придбали анімаційні програми, навчилися ними користуватися. Створили заледве не півсотні мультиків – про тварин, машинки, літери, навіть про державні символи України та про День захисника України.  Фільми розташовують на власному Youtube-каналі «Хмаринка» (від прізвища родини в українському  перекладі). 

Синочка свого Сергій та Олена навчають говорити українською. В краї не так багато українськомовних людей, але  все з часом зміниться, якщо патріотів виховувати змалечку.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути