chrome firefox opera safari iexplorer

У Всесвітній день навколишнього середовища про «сміттєву мафію» в Україні

05 червня 2019 о 16:35
nnovosti.info

Сьогодні у Всесвітній день охорони навколишнього середовищ хотів нагадати, що Україна продовжує утримувати статус європейського лідера в номінації «країна сміття». 

Нині маємо за оцінками екcпертів біля 35 тисяч стихійних сміттєзвалищ і жодного сучасного сміттєпереробного заводу?! Реально сортується лише біля 4% відходів.

Нагадаю також, що з моменту реєстрації законопроектів (в часи моєї діяльності як Голови Екологічного комітету парламенту), які мусили визначити державну політику у сфері переробки та утилізації сміття пройшло 4 роки! А віз, точніше СМІТТЯ, і нині тут!

Отож, 
— екологічний податок з виробників упаковки заблоковано міжнародними кампаніями та їх лобістами й грантожерами; 
— наведення порядку із сортуванням, переробкою та утилізацією блокує місцева влада та дружня до неї сміттєва мафія;
— стимулювання використання побутових відходів як альтернативного джерела енергії так і не отримало державної підтримки.

Це означає, що ліквідація сміттєвої мафії стає нагальним завданням вже НОВОЇ ВР та НОВОГО УРЯДУ!

Микола Томенко

лідер Громадського руху «Рідна країна»

Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути