chrome firefox opera safari iexplorer

Разом із Сковородою і Шевченком на рідній Черкащині

09 березня 2021 о 17:12

Лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко на прохання школи у селі Коврай Золотоніського району провів відкритий урок, презентував просвітницькі й спортивні проекти, а також унікальне видання фольклориста і краєзнавця Степана Нехорошева про Григорія Сковороду.

«Нагадаю, що наш найвідоміший філософ прожив тут більше 5 років й залишив по собі добрі спогади та легендарні перекази простого народу. Гордий з того, що наш фонд «Рідна країна» спільно із Національним заповідником «Переяслав» (директор — Олексій Лукашевич) вперше видали ці унікальні історичні оповідання про мандрівного філософа. Домовилися з очільницею школи Людмилою Різник та керівництвом ОТГ про допомогу в пропагування цього відомого історичного сковородинівського місця. І не забуваємо, що 2022 рік — рік 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди! А він — мудрий дідусь разом із нашим світоглядним батьком Тарасом Шевченком — правдиві творці ідеології українського світу.»

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути