chrome firefox opera safari iexplorer

«Рідна країна» — «Літературній візитці краю»

12 травня 2021 о 20:43

Команда Фонду «Рідна країна» підтримала цікавий і корисний Всеукраїнський конкурс створення веб-сайтів «Літературна візитка краю».

Головна ідея конкурсу «Літературна візитка краю» — креативна, патріотична і просвітницька. Вона у вивченні своєї малої Батьківщини та її видатних письменників. Учасники конкурсу, школярі, створили 135 вебсайтів про видатних письменників рідного краю.

Скажімо, «родзинкою» сайту, яку створила команда Кропивницького вищого професійного училища, є «портрет, що оживає» — драматург, актор, один із фундаторів українського театру Марко Кропивницький постає перед відвідувачами інтерактивно, «оживлений» спеціальним додатком. Також додано багато цікавих матерів — це аудіофайли з голосом митця (на одному він читає поезію Шевченка, на другому – співає), відеозустріч із онуком драматурга Ігором Кропивницьким, фільми про драматурга. Цінно й те, що просто з сайту можна переходити до читання творів письменника.

Команда школярів Болехівського ліцею №1 з Івано-Франківщини розробили сайт про засновницю жіночого руху в Галичині, письменницю Наталію Кобринську

Восьмикласники Чернівецької школи №24 присвятила свій сайт письменниці Ользі Кобилянській, команда загальноосвітньої санаторної школи-інтернату із Запоріжжя — громадському діячеві Андріанові Кащенку.

«Повага до своєї малої батьківщини творить і любов до України. Тож наш внесок у цю пізнавальну справу — світоглядні подарунки: „Українські щрічники“, Шевченківські книжкові закладки, навчальні посібники»Україна: історія Конституції". Шануємо свою малу батьківщину, любимо Україну", — зазначив очільник «Рідної країни» Микола Томенко.

Більше цікавих сайтів-візиток можна переглянути на сторінці конкурсу у фейсбуку.

Розділи: Освічена

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути