chrome firefox opera safari iexplorer

В бібліотеці Лесі Українки «Рідна країна» нагородила переможців поетичного конкурсу

01 березня 2021 о 16:20

У читальній залі Публічної бібліотеки імені Лесі Українки відбулося оголошення та нагородження переможців конкурсу ПОЕТИЧНА ЗИМА МИКОЛИ СОМА.

Метою проведення щорічного конкурсу «ПОЕТИЧНА ЗИМА МИКОЛИ СОМА» є популяризація українського поетичного слова, заохочення до творчої діяльності, пошуків нових поетичних форм, смислів, розвиток емоційності та художнього смаку особистості, вияв поетичних талантів поміж жителів Києва і Київської області.

Конкурс «ПОЕТИЧНА ЗИМА МИКОЛИ СОМА» проводиться в територіальних межах Києва і Київської області.Організаторами конкурсу є: Публічна бібліотека ім. Лесі Українки м. Києва, Київська організація НСПУ,УКРАЇНСЬКИЙ КЛУБ, Фонд Миколи Томенка «Рідна країна»,Всеукраїнська творча спілка ЛІТЕРАТУРНИЙ ФОРУМ,громада села Требухова, родина Миколи Сома, броварська літературна студія КРИНИЦЯ, представники від яких входять до складу журі конкурсу.

Фонд Миколи Томенка Рідна країна є співорганізатором щорічного конкурсу «Поетична зима Миколи Сома». Переможці від фонду були нагороджені світоглядними подарунками.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути