chrome firefox opera safari iexplorer

Діти пишуть про Майдан, війну на Сході та батьківщину – результати конкурсу молодих літераторів «Надія»

05 травня 2015 о 13:09

У Київському музеї Лесі Українки нагородили переможців VII Літературного конкурсу серед школярів та студентів «Надія».

В ході творчого турніру юних літераторів віком від 6 до 18 років журі конкурсу відзначило 50 найкращих поетично обдарованих дітей та учнівської молоді.

«Головна мета конкурсу – виявлення талановитих дітей, популяризація дитячої творчості, залучення школярів та студентів до скарбниць української культури. До участі в конкурсі запрошувались учні навчальних закладів м. Києва за трьома віковими категоріями: 6-10, 11-14 та 15-18 років. Як результат, маємо подекуди неперевершені твори поезії та прози», – зазначила член журі конкурсу, директор Музею видатних діячів української культури Наталія Терехова.

Конкурс відбувся за фінансової підтримки Фонду Миколи Томенка «Рідна країна». Також Фондом під час церемонії нагородження було передано вчителям столичних шкіл аудіодиски «Класика української літератури. Живі голоси».

Юні поети та прозаїки вразили організаторів літературного конкурсу тематикою своїх літературних доробків. Так, за словами голови Фонду М.Томенка «Рідна країна» у Києві, депутата Київради Олександра Федоренка, неочікуваними стали вірші школярів молодшої та середньої школи, присвячені подіям на Сході, політичним реаліям сьогодення та темі вибору.

Київський Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» цього року окремою премією відзначив ученицю 9-го класу Мейс Абдаллах.

Довідково

Конкурс «Надія» був заснований Музеєм видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького у 2001 році до 130-літнього ювілею від дня народження Лесі Українки. За цей час проведено вже шість конкурсів, у яких взяли участь більше 400 учнів та студентів м. Києва та передмістя віком від 6 до 18 років.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути