chrome firefox opera safari iexplorer

Про запобігання та протидію УКРАЇНОФОБІЇ (україноненависництву). Збір підписів триває!

01 листопада 2021 о 12:09

№22/124846-еп — це номер електронної петиції, яку на сайті Президента України 21 жовтня ініціював Микола Томенко. «Про запобігання та протидію УКРАЇНОФОБІЇ (україноненависництву)» — її назва і суть.

Станом на сьогодні петицію підтримало лише  202 особи...

Про що це свідчить? Людям здається, що це не на часі (у нас же ж і без того купа проблем з тарифами, цінами тощо) або вони думають, що гідність на хліб не намажеш? Люди пасивні і зневірені в тому, що можна щось змінити?

Швидше за все — недостатньо розголосу! Поширюйте, залучайте своїх друзів та знайомих, які не будуть чекати і спостерігати, як дехто дозволяє собі публічно принижувати українців, зневажаюти українську мову та культуру.

Час ще є!  Ми з вами можем спонукати керівництво держави виступити з законодавчою ініціативою  щодо прийняття  відповідного закону, в якому чітко визначити  поняття українофобії (україноненависництва),  як форми дискримінації, яка полягає:
– в рішеннях, діях або бездіяльності, спрямованих на приниження або заперечення України як держави, української нації, культури, мови, історії та традицій;
– у запереченні територіальної цілісності України;
– у підриві авторитету Збройних Сил України;
– у публічних висловлюваннях, пов’язаних із засудженням українців, як колективно відповідальних за реальні чи уявні правопорушення, скоєні однією особою або групою осіб незалежно від етнічного походження чи віросповідання;
– в умисному пошкодженні, руйнуванні або оскверненні місць поховань українців, пам’ятників, пам’ятних знаків, пов’язаних з історичними подіями та національними героями України;
– у виготовленні, розповсюдженні будь-яких матеріалів, що містять антиукраїнські висловлювання, публічне використання матеріалів, символів та зображень антиукраїнського змісту.

Також  законом необхідно встановити види адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення законодавства про українофобію (україноненависництво).

Витративши кілька хвилин на підписання петиції, ви долучаєтесь до виправлення несправедливої прогалини в законодавстві, яка призвела до того, що українці не захищені у своїй власній країні.

Проголосувати та підтримати (це нескладно і безкоштовно) петицію можна за посиланням:

https://petition.president.gov.ua/petition/124846?fbclid=IwAR0-78GbmHrYiNp7JdszP5Ve6wYxYwW6fia1llw215RaMjvuaXB3Ysz2sfU

Розділи: Громадянська

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути