chrome firefox opera safari iexplorer

Українські винахідники створили надміцний військовий шолом

07 травня 2016 о 14:16

На підприємстві «Темп-300» винайшли новий бронешолом світового рівня. Він витримав 5 пострілів з парабелума.

Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на «Народну армію».

 

У розробці застосували параамідні матеріали. Новітня технологія, яку освоїли на підприємстві, дозволяє виробляти монолітні вироби складних форм.

Під час стрільб, шолом із арамідної тканини Twaron витримав випробування патронами 9×19 парабелум з п'яти метрів. Його обстріляли з усіх проекцій з кутом зустрічі 90 градусів 5 разів.

Новий шолом відповідає 3-А класу NIJ стандарту США та 1-А класу за ДСТУ. Його зробили легшим, ніж світові аналоги. Він важить 1,35 кг. Таку перевагу оцінять військові, коли кожен зайвий грам може бути вирішальним.

Підшоломник також оздобили додатковим захистом та зробили майже непомітним для тепловізорів. Експерти «Темп-3000» передбачили можливість кріплення на шолом додаткових приладів: комбат-камера, ліхтар тощо.

 

Розділи: Суспільство

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути