chrome firefox opera safari iexplorer

У 2011 році оберуть 7 найкращих парків України?

23 вересня 2010 о 17:43

Під час прес-туру у Львівській області, відповідаючи на запитання журналістів стосовно продовження акції «7 чудес України», ініціатор акції Микола Томенко повідомив, що, швидше за все, в наступному етапі акції «7 чудес України» змагатимуться парки країни.

«Проект «7 чудес України» є стратегією створення іміджу України як туристичної країни і як своєрідної країни чудес. Це означає, що по завершенню у 2011 році третього туру («7 чудес України: замки, фортеці, палаци»), очевидно, ми розпочнемо наступний етап презентації унікальних місць України», — повідомив М.Томенко.

За його словами, наразі ведеться дискусія стосовно того, які об’єкти стануть учасниками наступного конкурсу, водночас, з «достатньо високою вірогідністю можна сказати, що це будуть парки». «У 2011 році ми розпочнемо таку своєрідну інвентаризацію та виставку всіх парків України», — сказав Микола Томенко.

Нагадаємо, наразі триває третій етап акції «7 чудес України» під назвою «7 чудес України: замки, фортеці, палаци», в результаті проведення якої будуть обрані 7 чудесних замків (фортець, палаців) України і 7 замків (фортець, палаців), які знаходяться під загрозою швидкої руйнації та зникнення.

Акція проходить в декілька етапів: І етап – оголошення початку акції та прийняття пропозицій щодо її учасників; ІІ етап – представлення областями своїх номінантів, організація прес-турів (розпочався 5 червня). Визначення 21 напівфіналіста акції; ІІІ етап – визначення переможців акції шляхом експертного та Інтернет-голосування. Станом на сьогоднішній день в акції «7 чудес України: замки, фортеці, палаци» беруть участь 137 об’єктів.

Деталі акції на сайті: www.7chudes.in.ua

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути