chrome firefox opera safari iexplorer

Скільки «Українська національна лотерея» платить податків — державна таємниця?

28 березня 2017 о 14:55

В рамках проекту «#Нашбюджет — під громадський контроль!», ініційованого Громадським рухом Миколи Томенка «Рідна країна», до Міністерства фінансів був скерований запит для надання інформації щодо сплачених підприємством зі 100% іноземними інвестиціями «Українська національна лотерея» коштів до державного бюджету.

Міністерство фінансів, вважаючи себе некомпетентним у даному питанні, подало запит до Державної фіскальної служби.

У відповіді на запит директор департаменту моніторингу доходів та обліково-звітних систем класифікував інформацію про сплачені (а може, й не сплачені) кошти до державного бюджету «Українською національною лотереєю» як інформацію з обмеженим доступом.

Сьогодні заклади лотереї та спорт-лото на вулицях міст і містечок України можна побачити частіше, ніж продуктові магазини. За оцінками журналістів, станом на сьогодні «Українська національна лотерея» вже налічує біля півтори тисячі відділень. Тому бажання знати правду про сплаченні (чи не сплачені) податки для громадян – природне явище, а надання інформації – нормальна практика в демократичних країнах, де навіть компанії, що створюють передові технології, надають її для широкого загалу. А от державні структури України сумлінно приховують суму сплачених податків до державного бюджету «Українською національною лотереєю», прикриваючись Статтями 6 та 20 Закону України «Про інформацію».

Те, що держава так ретельно оберігає бізнес «любих друзів президента», наштовхує на думку: а чи взагалі «Українська національна лотерея» сплачує податки до бюджету?

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути