chrome firefox opera safari iexplorer

Львів запрошує на ХІІІ фестиваль «Ніч у Львові»

10 липня 2017 о 11:18

Упродовж 14-16 липня у місті Лева відбуватиметься ХІІІ фестиваль «Ніч у Львові». За повідомленням офіційного туристичного сайту міста, у межах запланованих заходів відбудуться нічні екскурсії храмами та підземеллями Львова, пише Укрінформ.

Так, усі охочі можуть піднятися на вежу храму Святих Ольги та Єлизавети, відвідати каплицю Боїмів, прогулятися середньовічними підземеллями у Музеї історії релігій, а також оглянути експозицію та підземелля Преображенської церкви.

А у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла учасники зможуть відвідати одне з місцевих найбільших та найглибших підземель, історія якого починається ще у княжі часи. Протягом екскурсії відвідувачів ознайомлять з минулим та сучасністю найбільшого храму міста, з історією одного з найцікавіших монаших орденів у світі, покажуть як виглядав Львів у XIII , XV та XVIII ст., а також запропонують розгадати таємницю архієпископського саркофага XVIII ст.

Окрім цього, пропонується екскурсія галереями Гарнізонного храму. Охочі зможуть піднятися на висоту 20 метрів та ознайомитись зблизька з музичним інструментом – органом XVIII ст., зокрема, більше дізнатись про систему його функціонування, оглянути автентичні «повітряні міхи», спробувати «дмухнути» в органні труби. Також відвідувачі матимуть нагоду пройтися бічними навами хорів: саме там, де молились учні давньої Єзуїтської колегії.

Не менш цікавою для гостей стане розписана шафа початку XVII ст., обклеєна математичними розв’язками та конспектами, яким уже понад 200 років.

3 травня

Інші дати
Народився Микола Яковченко
(1900, м. Прилуки, Чернігівська область – 1974) - український актор театру та кіно. З 1928 року грав на сцені Київського театра імені Івана Франка. Головні ролі - Бублик, Довгоносик («Платон Кречет», «В степах України»), Пеньйонжка («Мартин Боруля»), Лящ («Останні»), Оверко («Фараони»), Распер («Ділок») та інші.
Розгорнути