chrome firefox opera safari iexplorer

Скільки має коштувати справжній сир в магазині

24 липня 2018 о 13:38
ukr.segodnya.ua

80 % сирів, які виробляються сьогодні в Україні, це варіації напівтвердого сичужного «російського» сиру, зазначають фахівці. Дозрівають ці сири від місяця до двох і мають жирність 35−50%. Іноді в них додають щось для смаку: пряжене молоко, зелень, горіхи і тд.

Олександр Деркач співвласник групи «Молочний альянс», розповів Agronews про те, скільки ж має коштувати справжній сир на українському національному ринку:

«При вартості молочної сировини 7,50 грн за літр, рентабельності виробництва 10% надбавку торгових мереж від 18% до 25% (вище, ніж по маслу), вона повинна складати близько 160 грн за кг», — ділиться мінімальною ціною на продукт Олександр Деркач.

Не зважаючи на досить низьку ціну на сировину, деякі виробники заміняють молочні жири рослинними. Це не забороняється законодавством, але в такому випадку продукт повинен називатися «сирним продуктом» і це повинно бути чітко і однозначно вказано на упаковці. Хоч деколи, виробники нехтують цим правилом.

«Собівартість такого „сиру“ рази в півтора нижче ціни реального сиру», — зазначає Деркач

Розділи: Суспільство

15 грудня

Інші дати
День працівників суду
Указом Президента від 08.12.2000 № 1318/2000 в Україні встановлене професійне свято – День працівників суду, що відзначається щорічно 15 грудня
Розгорнути
Народився Петро Чуйкевич
(1818, смт. Вороніж, Сумська область – 1874) – український педагог, етнограф. Присвятив себе збиранню та упорядкуванню українських народних пісень.
Розгорнути
Народилася Соломія Павличко
(1958, м. Львів - 1999) - науковець, літературознавець, публіцист, перекладачка, засновниця видавництва "Основи". авторка праць з теорії літератури, з питань фемінізму, модернізму в українській літературі та ін.
Розгорнути

Новини Дивитися всі