chrome firefox opera safari iexplorer

Українська книга — дітям України

26 вересня 2022 о 21:29
«УКРАЇНСЬКА книга — ДІТЯМ України».
За останні більш як 20 років в рамках нашого проекту ДЕСЯТКИ ТИСЯЧ україномовних книг подаровані дошкільним закладам, школам, бібліотекам і вишам.
Нині, напередодні Дня бібліотек також запланували низку поїздок із презентацією цього та інших просвітницьких проектів для підтримки, передовсім сільських шкіл та бібліотек. І це — ДОБРІ НОВИНИ.
Не надто добрі новини в тому, що велика кількість СІЛЬСЬКИХ ШКІЛ так і не розпочали очне навчання?! Місцеві чиновники прогуляли літо, а адміністрації шкіл не захотіли збирати гроші з батьків, щоб облаштувати укриття
Тож школярі тиняються по селах, чиновники справно отримують зарплати й не забувають про премії, а директори шкіл бояться взяти на себе відповідальність!
Принагідно згадаю, що видатки на освіту в проекті бюджету-2023 оптимізовано більш як на 20 мільярдів гривень.
Щось НЕГАРАЗД у нас із ДЕРЖАВНОЮ політикою у сфері ОСВІТИ!

14 травня

Інші дати
Ярослава Стецько
1920 –  українська політична діячка, журналістка. Співорганізатор Червоного Хреста УПА, жіночої мережі і юнацтва ОУН.
 
Розгорнути
Народився Василь Стефаник
(1871, с. Русів, Івано-Франківська область - 1936) - українського письменника, майстра експресіоністичної новели. Автор збірок новел «Камінний хрест», «Синя книжчека», «Дорога».
«Я свою душу пустив у душу народу, і там почорнів з розпуки…» (Василь Стефаник)
Розгорнути
Народився Олександр Фомін
(1869, Росія - 1935) – ботанік. З 1914 року працював в Україні. Праці присвячені питанням морфології, систематики флори Кавказу, Криму, Сибіру, Дал. Сходу й України. Після смерті Фоміна, Київський ботанічний сад був названий на його честь.
Розгорнути