chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти відмовилося оприлюднити зміст нового підручника з історії

16 травня 2011 о 15:12

Міністерство освіти України відмовилося надати текст підручника з історії України для 11 класів, який готується до друку.

У відповіді на депутатський запит В’ячеслава Кириленка з вимогою надати для ознайомлення текст підручника з історії, міністр освіти Дмитро Табачник лише вказує авторів підручників для 11 класу з історії України й повідомляє, що «підручники для 11 класу знаходяться у видавництві і готуються до друку».

За словами В’ячеслава Кириленка, відмова надати для ознайомлення тексти підручників з історії ще раз підтверджує, що міністр Табачник переписує українську історію.

«Ми неодноразово чули від українських науковців заяви про те, що МОН вимагає вилучити з підручників історії розділи про героїв Крут, Українських Січових Стрільців, визвольну боротьбу УПА в роки Другої світової війни тощо», – зазначив політик. – Відмова надати для ознайомлення текст підручників з історії для 11 класів, які уже знаходяться у друкарнях, на жаль, лише підтверджує слова істориків».

Як відомо, 17 березня у Верховній Раді В’ячеслав Кириленко звернувся із депутатським запитом до прем’єр-міністра України Азарова з вимогою надати для ознайомлення тексти нових підручників з історії України.

«Зважаючи на неодноразові заяви та дії Дмитра Табачника, спрямовані на перегляд змісту підручників, й викликану цим напругу в середовищі фахівців-істориків і в суспільстві в цілому, загрозу політичного цензурування текстів підручників, прошу дати доручення міністру освіти й науки, молоді та спорту Дмитру Табачнику надати мені як народному депутату України вищезгадані тексти підручників для ознайомлення», – зазначається у зверненні.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини освіти Освічена

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути