chrome firefox opera safari iexplorer

Майcтерню художньої кераміки продали на таємному аукціоні

02 червня 2011 о 09:07

Голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр БРИГИНЕЦЬ звернувся до органів прокуратури з приводу виселення із приміщення на вул.Костянтинівській, 44-а Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

Про ситуацію О.БРИГИНЦЮ повідомили представники спілки. За їхньою інформацією, приміщення майстерень продали на таємному аукціоні. Крім того, митцям-керамістам погрожують силовим виселенням із майстерні з метою захоплення приміщення.

«Для мене очевидно, що продаж приміщення без відома самих митців відбувся з порушенням ряду норм законодавства. Сподіваюсь, за моїм зверненням прокуратура втрутиться у ситуацію і з’ясує, наскільки законно була проведена процедура відчуження майна, яке орендували художники, та яким законним нормам відповідають фізичні погрози, що отримують художники”, — заявив О.БРИГИНЕЦЬ.

За даними депутата, на адресу спілки надійшов лист від комунального підприємства «Оренда» Подільської райдержадміністрації Києва про зміну власника приміщення. Право власності перейшло до фізичної особи-підприємця. Про проведення аукціону з продажу приміщення митці дізнались з листа, яким їх де-факто повідомили про вчинений акт, без повідомлення орендаря.

Схожі ситуації уже траплялись з кингарнею «Сяйво», галереєю «Грифон» тощо. Київська влада, проголошуючи яскраві стратегії по розвитку культури, на практиці виявляється байдужою до проблем митців, дозволяючи своїм чиновникам руйнувати мистецьке середовище Києва”, – заявив О.БРИГИНЕЦЬ.

За його поясненням, Національна спілка майстрів народного мистецтва України орендує у Подільському районі Києва два малометражних приміщення під творчі майстерні, у тому числі з 2002 року — майстерню художньої кераміки за адресою: Костянтинівська, 44-а.

Нагадаємо, що 20 травня Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ підписав закон про заборону малої приватизації приміщень бібліотек, книгарень, державних видавництв. Формально художні майстерні не підпадають під указ, хоча тотожність правової ситуації тут очевидна.

 

3 травня

Інші дати
Народився Микола Яковченко
(1900, м. Прилуки, Чернігівська область – 1974) - український актор театру та кіно. З 1928 року грав на сцені Київського театра імені Івана Франка. Головні ролі - Бублик, Довгоносик («Платон Кречет», «В степах України»), Пеньйонжка («Мартин Боруля»), Лящ («Останні»), Оверко («Фараони»), Распер («Ділок») та інші.
Розгорнути