chrome firefox opera safari iexplorer

Московський патріархат збудує церкву біля НСК «Олiмпiйський»

15 липня 2011 о 14:10

Київрада видiлила 38 соток землі Українськiй православнiй церквi (Московського патрiархату) в районi НСК «Олiмпiйський» на перетинi вулиць Шота Руставелi та Жилянської в Печерському районi.

За таке рішення на засіданні 14 липня проголосували 79 депутатів.

Ділянку виділено у постійне користування для будiвництва культурно-просвiтницького центру з храмом Святої Трiйцi службово-побутовими та господарськими приміщеннями.

Землю виділено в межах 45 соток, які рішенням від 2002 року були виділені ТОВ «Юджин» для будiвництва торговельно-ділового комплексу перед НСК «Олімпійський» з реконструкцією площі на вулиці Великій Васильківській,53-55 та житлово-офісного комплексу на вулиці Шота Руставелі та Жилянської.

Київрада припинила «Юджину» право користування ділянкою, віднесла її до земель запасу, а частину в межах цих земель віддала церкві.

Нормативна грошова оцінка земділянки 7 мільйонів 902 тисячі 769 гривень. Розмір земельного податку становитиме 79 тисяч 28 гривень.

Як відомо, у червні 2008 року КМДА, Держуправління справами і «Юджин» домовилися про передачу «Юджину» території «Експоцентру» як компенсацію за демонтаж недобудованої будівлі ТРЦ «Троїцький» біля НСК «Олімпійський».

Компанія «Київметробуд» завершила демонтаж будівлі ТРЦ «Троїцький» в жовтні 2008 року.

За інформацією ЗМІ, будівельна компанія «Юджин» входить до «Смарт Холдингу» Вадима Новинського.

Як відомо, раніше на Троїцькій площі біля «Олімпійського» знаходилася церква Святої Трійці.

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути