chrome firefox opera safari iexplorer

Кожний четвертий дитячий табір не дотримується санітарних норм

21 липня 2011 о 14:35

Майже у кожному четвертому дитячому закладі оздоровленя та відпочинку виявлені порушення санітарних норм.
Про це повідомляє прес-служба МОЗ у четвер.

Так, з 246 дитячих закладів у 60 виявлено порушення санітарного законодавства. Такими є дані перевірки таборів Державною санітарно-епідеміологічною службою МОЗ протягом 20 липня.

За виявлені порушення санітарного законодавства до адміністративної відповідальності було притягнуто 74 посадові особи закладів оздоровлення та відпочинку. Від роботи відсторонено 33 працівники закладів, які не пройшли профілактичний медичний огляд.

Головними державними санітарними лікарями відповідних адміністративних територій припинено експлуатацію 7 закладів оздоровлення та відпочинку дітей, із них тимчасово — 5 закладів (Донецька область — дитячий заклад «Салют», Житомирська — оздоровчі табори «Віра, Надія, Любов», «Пролісок», «Супутник», м. Київ — оздоровчий комплекс «Сокіл») та постійно — 2 (АР Крим — дитячий клуб-табір «Дитячі мрії», Донецька область — база відпочинку «Морська»), до прокуратури передано 2 справи.

Фахівцями держсанепідслужби перевірено 133 підприємства з виробництва та постачання продуктів харчування, з яких на 34 виявлено порушення санітарного законодавства, у зв'язку з чим 34 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Від роботи відсторонено 33 працівника, які не пройшли профілактичний медичний огляд.

Головними державними санітарними лікарями відповідних адміністративних територій тимчасово призупинено функціонування 5 підприємств-постачальників харчових продуктів (Луганська область — ПП Гузікова О. О., Чернівецька — ПП Пинзар М. А., ПП Кацапович Р. О., ПП Гайдук К. Г., ПП Нестерова Г. С.).

Головними державними санітарними лікарями територій, у зв'язку з усуненням виявлених порушень, винесено рішення про відновлення діяльності 8 закладів оздоровлення та відпочинку, а саме: Сумська область — «Космос», Чернігівська — «Веселка», «Деснянка», м. Севастополь «Ласпі», «Горний», Одеська область — «Юний романтик», «Колосок», «Каскад».

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути