chrome firefox opera safari iexplorer

Кримківський музей «Партизанська іскра»

  • 55261, Миколаївська обл., Первомайський район, с. Кримка
  • 925188
Про музей:

«Партизанська іскра» став відділом Миколаївського обласного краєзнавчого музею. Два експозиційні зали музею містять біографічну інформацію про членів підпільних організації та комітету, а також переносять відвідувачів у часи Великої Вітчизняної війни, розповідаючи про діяльність молодіжної організації на території окупованої ворогом. У діючій експозиції – портрети патріотів, документи, особисті речі, зброя, радіоприймачі, фотокопії листівок, нагороди тощо. На сьогоднішній день музейний фонд складається з 2923 предметів. На основі фондових колекцій співробітники музею створюють щорічно понад 5 виставок до основних державних свят, соціально – політичних, пам’ятних та краєзнавчих дат. Кожен рік музей приймає понад 10000 відвідувачів, для яких проводиться до 100 екскурсій та значна кількість заходів, а саме: траурні мітинги до дня розстрілу героїв– іскрівців; урочисті мітинги, присвячені Дню Перемоги; обласні урочисті збори молоді по вшануванню пам’яті героїв підпільної організації; свята партизанської слави та інші.
Меморіальний комплекс “Партизанська іскра” відтворює минулі події далекої війни і дає можливість нащадкам завжди пам’ятати про героїчне минуле героїв – іскрівців та інших патріотів Великої Вітчизняної.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути