chrome firefox opera safari iexplorer

На вихідних Києво-Печерський заповідник святкуватиме своє 85-річчя

30 серпня 2011 о 16:34

У День знань Національний Києво-Печерський заповідник проведе День відкритих дверей для школярів і студентів, а 3 і 4 вересня вхід у лавру буде безкоштовним для всіх відвідувачів.

Про це пише ЛігаБізнесінформ.

Таке рішення прийнято у зв'язку зі святкуванням 85-річчя Києво-Печерського заповідника, яке відбудеться 2 вересня.

За інформацією видання, у цей день планується відкриття нового музею на території заповідника й урочисте святкування дня народження заповідника.

Як відомо, Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, заснований в 1926 році, розташований на території в 23,54 гектарів.

Архітектурний ансамбль складається з пам'яток архітектури ХІІ-ХХ століття і фактично є великою експозицією під відкритим небом.

На території заповідника перебувають: Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра, музей історичних коштовностей, музей книги й друкарства, музей українського народного декоративного мистецтва, музей театрального, музичного й кіномистецтва, Велика Лаврська дзвіниця й інші унікальні пам'ятки культури, історії й архітектури.

Заповідник працює без вихідних, у літній період — з 9.00 до 20.00.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути