chrome firefox opera safari iexplorer

Злата Огневич здобула Першу премію на фестивалі в Ялті

12 вересня 2011 о 10:28

Чилійська співачка Кароліна Сото перемогла на першому міжнародному музичному фестивалі «Крим М`юзік Фест», художнім керівником і президентом якого є Алла Пугачова, передає кореспондент РІА «Новости». Переможниця одержить гран-прі у розмірі 100 тисяч доларів.

Друге місце в конкурсі і Першу премію (50 тисяч) здобула українська співачка Злата Огневич.

Третє місце (30 тисяч) одержав індієць Ніхіл Д`Суза, четверте (20 тисяч) дісталося дуетові з Шрі-Ланки «Умара і Умарія».

Нагороду від Алли Пугачової — «Золоту зірку Алли» і 50 тисяч доларів — одержала група «RinGo» з Казахстану. «Зоряний коник» — спеціальний приз від журналістів — одержала Кароліна Сото.

Журі конкурсу очолює Софія Ротару. У складі журі Валерій Леонтьєв, Глорія Гейнор, Деміс Руссос, Олександр Бард, Надя аль Садек і Антеро Пайвалайнен.

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути