chrome firefox opera safari iexplorer

Онуці Івана Франка «пробачили» борг за квартиру

20 вересня 2011 о 09:47

Онуку відомого українського письменника Івана Франка — Дарину Тарасівну — ніхто не буде виселяти з її власної квартири.
Про це заявив глава Київської адміністрації Олександр Попов після зустрічі з нею, повідомляє прес-служба КМДА.

«Я звернувся в один із благодійних фондів, і скоро її борг за комунальні послуги буде погашений. Після чого буде оформлена субсидія на всю площу квартири, і надалі Дарина Тарасівна буде платити не більше 10% від суми, нарахованої за комунальні послуги», — пообіцяв Попов.

Також після зустрічі з онукою Івана Франка Олександр Попов дав доручення соціальним службам взяти на контроль питання надання медичної та продовольчої допомоги Дарині Тарасівні.

Раніше повідомлялося, що онука Івана Франка 84-річна Дарія Тарасівна може опинитися на вулиці і втратити квартиру в центрі Києва через комунальні борги. Вона живе в будинку в центрі Києва навпроти Оперного театру. Її сусіди — Віталій Кличко і Віктор Медвечук.

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути