chrome firefox opera safari iexplorer

30 вересня — День усиновлення

30 вересня 2018 о 11:32

Щорічно в нашій державі 30 вересня відзначається День усиновлення.

Завдяки цій даті небайдужі намагаються донести проблеми дітей, які не мають повноцінної сім’ї та зробити так, щоб вона у них з’явилася.

За статистикою, кожного року в Україні усиновлюють близько 3,5 тисяч дітей громадяни не лише України, а й іноземці.

Разом з тим на появу тата і мами чекають майже 30 тисяч малюків.

Згідно з Указом Президента України "Про День усиновлення" від 27 листопада 2008 року №1088/2008, свято встановлено в Україні, «ураховуючи суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім'ї, з метою підтримки та розвитку національного усиновлення».

27 вересня 2011 року було створено Громадську раду з питань захисту прав дитини, до завдань якої, зокрема, належить розгляд і вирішення питань, пов’язаних з усиновленням (особливості усиновлення дітей, доцільність міждержавного усиновлення тощо).

Варто нагадати, що 9 вересня 2011 року Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення змін до Сімейного кодексу України» (щодо усиновлення)».  Даним законом передбачається вилучити норму із нині діючого Сімейного кодексу, що «різниця у віці між усиновлювачем та дитиною не може бути більшою, ніж 45 років».

Наразі мало хто з громадян України знає, які негативні наслідки для усиновленої дитини несе вилучення даної норми, адже вона постійно піддається ризикам залишитися без повноцінної батьківської опіки.

«Рідна країна»

3 травня

Інші дати
Народився Микола Яковченко
(1900, м. Прилуки, Чернігівська область – 1974) - український актор театру та кіно. З 1928 року грав на сцені Київського театра імені Івана Франка. Головні ролі - Бублик, Довгоносик («Платон Кречет», «В степах України»), Пеньйонжка («Мартин Боруля»), Лящ («Останні»), Оверко («Фараони»), Распер («Ділок») та інші.
Розгорнути