chrome firefox opera safari iexplorer

Чернівці святкують День міста

08 жовтня 2011 о 15:21

Сьогодні, 8 жовтня, Чернівці святкують День міста і 603 річницю з часу першої письмової згадки про місто. Про це сказано у повідомленні прес-центру Чернівецької міськради.

О 10:00 відбулося урочисте відкриття свята на Центральній площі міста й 22 Міжнародного фольклорного фестивалю «Буковинські зустрічі». Його учасники пройшли святковим ходом від вулиці Університетської до площі Турецького колодязя.

О 10:00 на площі Турецького колодязя відкрився IV Міжнародний фестиваль народних ремесел «Буковинські джерела», а об 11:00 — свято ковалів, свято майстрів «Різьблене диво» й «Мистецький узвіз».

Об 11:00 на вулиці Ольги Кобилянської почалося свято національних кухонь.

Протягом дня заплановано провести автопробіг вулицями міста, спортивні змагання «Буковинська миля», у кінотеатрі «Чернівці» будуть демонструватися кінофільми, зняті в місті.

О 19:00 на Соборній площі відбудеться концерт Ірини Білик, а також груп «Арктика», «Скрябін», а о 21.45 пройде святковий феєрверк.

Завтра святкова програма продовжиться. На 10:00 на Соборній площі заплановано проведення виставки раритетних автомобілів. Об 11:00 на Театральній площі пройде парад мод від журналу «Весільний сезон».

З 12:00 до 17:00 біля стадіону «Буковина» пройде чемпіонат з автотюнінгу. З 14:00 до 18:00 на площі Філармонії відбудеться свято пива, змагання з гри в дартс і лицарський турнір.

О 18:00 в Літньому театрі Центрального парку культури та відпочинку імені Т. Шевченка пройде конкурс краси «Княгиня Буковини 2011». Закінчиться свято о 19:00 дискотекою на Соборній площі.

Нагадаємо, столиця України відзначає День міста 28 травня. У цьому році у всіх районах Києва пройшли близько 200 розважальних заходів.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути