chrome firefox opera safari iexplorer

У ВР зареєстровано чотири законопроекти щодо переведення годинника

17 жовтня 2011 о 10:10

У Верховній Раді зареєстровано чотири проекти постанови про уточнення порядку обчислення часу на території України, пише газета Коммерсантъ-Украина.

Авторами законопроектів виступили Тарас Чорновіл, Вадим Колесніченко, Степан Давимука та Анатолій Семинога .

Вони пропонують скасувати прийняту 20 вересня постанову про скасування практики переходу на зимовий і літній час.

Це рішення вже викликало протест з боку депутатів Закарпатської та Івано-Франківського обласних рад, які заявили, що після скасування переходу на зимовий час світловий день для мешканців західних регіонів буде починатися о 9:00 ранку. Депутатів облрад підтримав і глава МНС Віктор Балога, який не відкидає, що постанову буде оскаржено в суді.

Крім скасування спірного рішення, у своїх постановах народні депутати пропонують різні варіанти обчислення часу. Так, Семинога закликає повернутися до колишньої практики переведення годинника на літній і зимовий час, Чорновіл і Колесніченко — ввести зимовий час і залишити його, а Давимука — встановити різний час початку роботи для людей, які проживають в різних регіонах України: наприклад, на сході 8: 00, у центрі 9:00, у західних областях — 10:00.

«На розгляд парламенту всі проекти постанов будуть виноситися разом, як альтернативні. Остаточне рішення прийме погоджувальна рада в понеділок. Але з ймовірністю в 90% можу припустити, що цього пленарного тижня буде прийнято мій проект або проект Колесніченка», — заявив Чорновіл.

Нагадаємо, 10 жовтня Закарпатська облрада звернулася до Верховної Ради із закликом скасувати постанову Про зміну порядку обчислення часу на території України і встановити в країні зимовий час.

Крім того, 14 жовтня депутати Ужгородської міськради ухвалили рішення, згідно з яким установам і підприємствам міста з 1 листопада пропонується починати роботу на годину пізніше, ніж в цілому по Україні.

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути