chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні з’явиться власний сучасний діловий шрифт (фото)

03 грудня 2011 о 08:18

Наприкінці листопада було оголошено результати всеукраїнського відкритого конкурсу на створення сучасного ділового українського шрифту, який стартував 1 червня цього року.

Метою  конкурсу було не лише створення шрифту, але і надання можливості для його широкого розповсюдження та забезпечення вільного доступу до використання.

Переможцем конкурсу визнано шрифт дизайнера Андрія Шевченко з Бердянська:

Друге місце отримав Кирил Ткачов (мал.ІІ), а спеціальну премію за розробку шрифту з особливим українським колоритом отримали Маркіян Яців та Ярослав Куць (мал.ІІІ):

 

мал.ІІ та мал.ІІІмал.ІІ та мал.ІІІ

 

Для розробленого шрифту буде створена повноцінна комп'ютерна гарнітура, яку згодом буде викладено на сайті «Український шрифт». Звідти сучасним українським шрифтом зможуть скористуватися всі охочі, встановивши на своєму комп'ютері для повсякденного використання.

Історично в Україні існують цікаві і важливі для всієї каліграфічної культури українські шрифтові гарнітури, наша країна має хороші традиції графічних мистецтв і друкарства. Шрифт може стати також і гідною візитною карткою України у світі сучасних інформаційних технологій.

Однак це надбання невідомо широкому загалу і має вкрай обмежене втілення в реальному житті українського суспільства. Змінити цю ситуацію накраще і є основним завданням конкурсу.

Організаторами конкурсу виступили НКММК «Мистецький Арсенал», Благодійний фонд «Мистецький Арсенал» та агенція Stairsfor.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути