chrome firefox opera safari iexplorer

На кіностудії Довженка відкривається фестиваль «Десята муза»

06 грудня 2011 о 10:43

У цьому році чи не найбільшим оглядом молодої порослі вітчизняних кінематографістів обіцяє стати фестиваль iз непозбавленою претензійності назвою «Десята муза», що проводитиметься вже втретє. Його головним організатором виступає «Союз молодих кінематографістів України» при кіностудії ім. Довженка і, власне, на території кіностудії — в павільйоні монтажно–тонувального цеху (Перше тонательє) — і будуть проходити покази конкурсних картин: з 6 по 8 грудня, о 16:00—18:00.

У ці дні вхід на кіностудію, зазвичай закриту для сторонніх, буде відкритий для всіх охочих ознайомитися з потенціалом вітчизняного кіно.

На кіностудії 9–го відбудеться нагородження переможців, що їх покликані вибрати авторитетні представники вітчизняної кіноіндустрії, серед яких — кінокритик Максим Черних, режисер Віктор Гресь, директор мережі кінотеатрів Антон Пугач.

Також у програмі фестивалю

УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ:

Київський Академічний Молодой Театр (вул. Прорізна, 11. м. Золоти Ворота)
  
18-30  Фуршет

19-00 до 20-00  Концерт за участю членів Союзу Молодих
Кінематографістів України «10 Муза»:Театр мюзиклу
«Come il faut», Театр  тіней «Teulis»,  Художня анімація
на піску «КУЛ -центр»,  жива музика від учасниці
проекту «Україна має талант», Театр «Образ»

20-00 до 21-30    Презентація фільму-відкриття  «Чорнило»

Вхід по запрошенням. З питань придбання запрошень звертатись за тел. 066-684-29-12

Окрім того, відбудеться показ кількох повнометражних українських картин (включаючи новорічну комедію Євгена Шишкіна «Хто кому хто», ще не представлену широкій аудиторії) і серія майстер–класів.

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути