chrome firefox opera safari iexplorer

До Нового року у столиці відкриють станцію метро «Виставковий центр»

09 грудня 2011 о 11:40

27 грудня у Києві відкриють ювілейну, 50 станцію метрополітену «Виставковий центр».

При будівництві станції використовували новаторські рішення, завдяки яким її спроектували і побудували протягом одного року. При початковій вартості в 906 млн.грн на її будівництві вдалося заощадити більше 100 млн.грн.

Як повідомляється, вперше в історії побудови столичної підземки місце для розвороту потягів — «камеру з'їздів» метробудівці розташували не за станцією, а перед нею. Поїзди висаджуватимуть пасажирів на кінцевій, будуть давати задній хід, в'їжджати в камеру для розвороту, а звідти рухатися в протилежну сторону для посадки пасажирів.

У той же час від станції метро «Васильківська» до «Виставкового центру» проклали євроколію, яка значно знизить рівень вібрації і шуму поїздів.

«Станція „Васильківська“ є досить скромною і функціональною, а ось „Виставковий центр“ буде величною, мені вона нагадує колонний зал палацу — простора, з розкішними люстрами», — зазначив генеральний директор ВАТ "Київметробуд" Володимир Петренко.

Нагадаємо, днями голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов заявив, що станція метро на Виноградарі може бути збудована за 4-5 років.

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути