chrome firefox opera safari iexplorer

Невідомі пофарбували у зелений колір колонаду Воронцовського палацу

13 січня 2012 о 09:16

Невідомі перефарбували у зелений колір колонаду Воронцовського палацу в Одесі, повідомив начальник управління з охорони об'єктів культурної спадщини Одеської міськради Володимир Мещеряков.

Чиновник повідомив, що зараз встановлюється організація, співробітники якої пофарбували цокольну частину пам'ятника архітектури національного значення в зелений колір.

Він вважає, що зелена фарба порушує цілісність образу будівлі, оскільки, згідно з паспортом об'єкта, останній може бути пофарбований тільки жовтим, білим, а цоколь — сірим кольором.

Відповідні матеріали перевірки планується передати в прокуратуру міста. Розмір збитків встановлюється.

Ансамбль Воронцовського палацу побудований в Одесі у 1828 році за проектом італійського архітектора Франца Боффо. Ансамбль складається з трьох частин: палацу, бельведера і стайні.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути