chrome firefox opera safari iexplorer

Біля Воронцовського палацу тріснули два старовинні фонтани

17 лютого 2012 о 10:00

Щороку усі малі архітектурні форми у парку на осінь-зиму консервують, однак цьогорічні морози були сильнішими за «вічне».

“Це спеціально накривається взимку, щоб не було руйнування від низьких температур, від дощів, щоб вода не накопичувалася. Так обергається мармур від атмосферних дій, які можуть зашкодити”, — каже ведучий архітектор Алупкінського палацово-паркового заповідника Євген Єрохін.

Ці фонтани — окремий об’єкт пам’ятника національного значення, тож для їх обстеження на місце виїхала комісія фахівців з Міністерства культури Криму. З’ясувалось, що ознаки руйнування на підніжжі фонтанів зафіксували ще 3 роки тому, тоді фонтани поставили у чергу на ремонт. Реконструкція мала відбутись наступного року. Однак, тепер це першочергові об’єкти, які мають відновити вже до початку курортного сезону.

Фонтани біля південного фасаду Воронцовського палацу встановили 164 роки тому, вони оформлені у формі 8-пелюсткової квітки. Демонтувати їх не можна, тож реставрацію проводитимуть на місці фахівці з каррарського мармуру, саме з цього матеріалу виготовлені фонтани.

Наразі Воронцовський палац закритий. Впродовж трьох тижнів тут проводитимуть загальний ремонт основних експозицій.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути