chrome firefox opera safari iexplorer

Виставка «Зір затриманий в долонях»

Дата події:05- 20 грудня 2010 р.
Місце події:м. Львів, Львівський палац мистецтв (вул. Коперніка 17)
Більше про подію:

Мета виставки – показати візуально світ очима незрячих. Під час виставки також відбудеться перегляд фільму та аукціон з продажу творів незрячих художників під назвою – «Подаруй дитині казку».

Авторами робіт є 40 незрячих людей з цілої України, більшість з них – діти. Ідея проекту належить засновнику Молодіжної мистецької фундації «Берег Батьківщини» Христині Береговській.

«Ми дали нашим митцям люмінесцентні фарби з полотном. Тема їх творів – „Як я відчуваю красу світу“. Вони бачать декорацію світу через почуття. Їхні картини – це імпульси мрій, фантазій і переживань. Вони сповненні потужною силою Духа й енергії. Наша мета – вкотре в Україні показати таланти людей позбавлених зору. Ми влаштовуємо аукціони з виручених коштів придбаємо казки написані шрифтом Брайля для інтернату дітей позбавлених зору з Кіровограда. З проханням посприяти у купівлі книг, до нас звернулась директор інтернату», – пояснила Х. Береговська.

Процес малювання картин художниками відзнятий на відео з доданим інтерв’ю. Під час відкриття виставки також відбудеться презентація фільму – «Історія створення виставки».

Відповідно до концепції виставки, її огляд відбуватиметься у темному просторі, біля кожної картини буде поставлений прожектор, який пускатиме сніп ультрафіолетових променів локально на картину. Під дією штучного освітлення фарби дають «ефект сяйва». Після експонування у Львові, виставку буде презентовано у Посольствах України у світі.

Джерело: zaxid.net

19 травня

Інші дати
Народився Анатолій Добровольський
(1910, с. Буки, Житомирська область – 1988), український архітектор. Один за авторів проекту планування й забудови Хрещатика і прилеглих кварталів, Московського мосту в Києві. Головний архітектор м. Києва (1950-1955).
Розгорнути
Народився Микола Євшан
(1889, с. Войнилів Івано-Франківська область – 1919) - український літературний критик, літературознавець і перекладач.
«Всякий ідеал, щоби він був корисний, щоби був дійсною силою, мусить виходити тільки з життя, мусить звертатись до життя, кінцеву ціль покласти в житті» (Микола Євшан).
Розгорнути