chrome firefox opera safari iexplorer

Українських програмістів визнали одними з найкращих у світі

27 січня 2012 о 15:38

Українські айтішники дедалі частіше стають конкурентами світових іменитих компаній, а сама країна увійшла до десятки найбільших світових гравців в галузі розробок.

«Зараз у світі є величезний обсяг IT-замовлень. Україна, як це не дивно, змогла скористатися цією ситуацією, і на даному ринку входить в десятку світових гравців», — говорить Роман Хміль, гендиректор Global Logic Ukraine (компанія яка пише програми для Google, Microsoft, IBM).

Головною перевагою вітчизняних спеціалістів перед конкурентами є високий рівень технічної освіти та висока майстерність програмних інженерів, вважають експерти.

«Україна зараз сприймається як країна, де дуже сильні хакери. А якщо сильні хакери, значить сильні програмісти», — пояснив керівник компанії, яка розробляла портал Кабміну.

Разом з тим, в Україні програмістам легально працювати і заробляти досить важко, оскільки уряд вигадує обтяжливі податкові правила, а бюрократія ставить палиці в колеса.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути