chrome firefox opera safari iexplorer

Збірна України отримала нову гостьову форму

22 лютого 2012 о 16:19

Національна збірна України отримала нову екіпіровку для гостьових матчів. У 2012 році команда буде грати в синій формі з застосуванням оригінального дизайну й передових технологій.

Як повідомляє прес-служба Федерації футболу України, при розробці форми дизайнери надихнулися українською історією. Використання характерних культурних особливостей як у виїзному, так і в домашньому варіантах екіпіровки ще раз підкреслює значимість цього року для нашої країни.

Мотиви історичного національного одягу українців знайшли своє відображення в широкій смузі на грудях гравців. В її оформленні використовували жовто-блакитний орнамент, схожий на вишивку «хрестиком», а також візерунки у вигляді вишитого дубового листя.

У футболці також присутні офіційні символи країни: герб України розміщений в центрі смуги і на комірцевій зоні, а кольори національного прапора можна побачити на окантовці шорт і логотипі Федерації футболу України. Крім цього, на комірцеву зону футболки завдано заклик-гасло «Україно, вперед!».

Вперше гравці збірної вийдуть на поле в новій формі 29 лютого в товариському матчі проти збірної Ізраїлю.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути