chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні почали дискутувати на Бієнале

03 березня 2012 о 14:33

В Україні стартувала Дискусійна платформа у рамках Першої Київської міжнародної бієнале. Проект триватиме майже 3 місяці і складатиметься з лекцій, презентацій, семінарів навколо теми, яким буде мистецтво після кінця світу.

«Я вважаю, що наш теперішній час не краще і не гірше іншого. Головне питання, що буде з мистецтвом під час та опісля кінця світу», — сказав мистецтвознавець, критик Саймон Шейх.

«Мені здається, це дуже важливо буде, адже тут виступають та будуть виступати, люди, які перебувають у самому центрі якихось найважливіших проблем сьогоднішнього мистецтва. Київські художники вони дуже багато знають, я знаю про що вони думають, я знаю, які проблеми їх турбують», — запевняє куратор Дискусійної платформи. Єкатєріна Дьоґоть.

Що таке кінець світу для мистецтва, як воно трансформується в майбутньому, думки на цю тему висловлюватимуть художники, арт-критики, мистецтвознавці.

Нагадаємо, наприкінці травня стартує Перша Київська міжнародна бієнале сучасного мистецтва — «Арсеналє 2012», на якій презентують найцікавіших молодих українських та польських художників. На бієнале очікують 100 митців з 30 країн світу. Проект проходитиме в історичному центрі Києва, у музейному комплексі «Мистецький Арсенал».

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути