chrome firefox opera safari iexplorer

Біля Почаєва замість парковки буде гелікоптерний майданчик для Януковича?

04 березня 2012 о 15:58

У Почаєві замість анонсованої парковки для паломників буде черговий “гелікоптерний майданчик Януковича”, повідомляють джерела у Тернопільській обласній державній адміністрації.

Майданчик має стати копією подібних інженерних будівель у Києві та Каневі, повідомляє zaxid.net.

Нагадаємо, кілька днів тому голова Тернопільської обласної державної адміністрації особисто презентував місце під будівництво великої автостоянки для туристів.

Площа стоянки становитиме 2 га. Розташують її за 1,5 км від Почаєва. Поруч з нею заплановано облаштувати автобусну зупинку, з якої спеціальний маршрут доставлятиме прочан від автостоянки до лаври.

Журналісти кажуть, що насправді, щоби знову не порушувати спокій громадськості та політичної опозиції, автостоянка — це лише ширма перед майбутнім масштабним будівництвом гелікоптерного майданчика, оскільки Віктор Янукович полюбляє особисто молитися у Почаєві. І вже два роки поспіль святкує Різдво саме у цій святині Тернопілля.

Але для таких подальших відвідин Почаєва Януковичу не підходить транспортне сполучення. Згаданих два рази кортеж президента змушений був їхати аж з Івано-Франківська розбитими тернопільськими дорогами. Тому у столиці було прийняте рішення облаштувати місце для посадки гвинтокрилів.

Оскільки детальний план будови майданчика ще невідомий і очікується з Києва, то місцеві чиновники навіть не спромоглися назвати точну площу під, так-зване, облаштування «парковки».

Для прикладу, Будівництво вертолітного майданчика в Каневі обійшлося державному бюджету у 86 млн 970 тис. грн.

Розділи: Суспільство

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути