chrome firefox opera safari iexplorer

Андріївські вечорниці

Дата події:12 грудня 2010
Місце події:м. Львів, Львівський палац мистецтв (вул. Коперника, 17)
Більше про подію:

Львів’яни та гості міста матимуть змогу відчути дух Андріївських вечорниць. Організаторами вечорниць виступають Музей народної архітектури та побуту, ГО «Обереги» та Львівська міська рада.

«Кожен гість, що відвідає Андріївські вечорниці матиме нагоду поринути у світ українських традицій та долучитись до давніх обрядів. А також стати безпосереднім учасником цього дійства. Дівчата матимуть можливість навчитися бути вправними господинями, взяти участь у майстер класах з прядіння та ткацтва. Хлопці зможуть позмагатися за звання найспритнішого і найсильнішого у давніх українських забавах», — координатор дійства Наталя Шуберт.

В програму Андріївського свята входить: святковий концерт — виступи фольклорних колективів, гуртів КВК, конкурси, давні забави, виступи театру «Кобза», показ колекцій одягу Львівських модельєрів, майстер-класи з автентичних танців. Кожен учасник матиме можливість взяти участь в лотереї та отримати цікавий приз, а також частування українськими стравами.

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути