chrome firefox opera safari iexplorer

Наближається ІІІ Всеукраїнський фестиваль «Джура-фест»!

05 квітня 2012 о 12:39

26-28 квітня в Тернополі (Український дім «Перемога») відбудеться третій Всеукраїнський фестиваль української книжки «Джура-фест-2012», повідомляє ЛітАкцент.

Упродовж двох років фестиваль отримав довіру й визнання з боку видавців.

У 2011 р. участь взяло 39 видавництв із усіх куточків України. Цього року свою участь підтвердило вже 29 видавництв, серед яких – «Видавництво Старого лева», «Видавничий дім “Києво-Могилянська академія”», «БАК», , «Навчальна книга – Богдан», «Апріорі», «Твердиня», «Урбіно», «Смолоскип», «Ранок», «Грані-Т», «Каменяр», «Знання», «Тіповіт», «Карпатська вежа» ті інші.

Відвідувачі фестивалю отримають унікальну можливість придбати художню, наукову, науково-технічну, навчальну літературу за цінами видавництв, познайомитися з авторами улюблених книг та отримати детальнішу інформацію про книжкові новинки.

Програмою фестивалю передбачено проведення різноманітних заходів: участь видавців та авторів зі всієї України у презентаціях і зустрічах із читачами, дискусійних клубів, постійна виставка-продаж книг тощо.

Під час триденного свята книги також відбудуться нагородження переможців конкурсу «Тернопілля – край легенд», відзначення кращих читачів міста, ряд майстер-класів.

Отримати справжню насолоду від вишуканого віршованого слова кожен учасник фестивалю зможе під час концерту співаної поезії, який став візитною карткою «Джура-фесту».

26-28 квітня фестиваль розпочинає роботу о 10.00 і завершує о 19.00.
26 квітня – офіційне відкриття і святковий концерт о 18.00
27 квітня – вечір співаного слова о 17.00.

ВХІД ВІЛЬНИЙ

 

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути