chrome firefox opera safari iexplorer

Спілка журналістів України обирає нового голову

24 квітня 2012 о 16:31

Сьогодні-завтра у Києві проходитиме черговий з’їзд Спілки журналістів України, яку півтора десятка років поспіль — упродовж трьох каденцій — очолює Ігор Лубченко.

Основною інтригою зібрання НСЖУ, до лав якої, за офіційною статистикою, входить близько 19 тисяч членів, буде обрання нового голови, пише Україна молода.

Видання нагадує, що Ігор Лубченко ще два роки тому заявив, що не буде балотуватися знову.

А тому найвірогіднішими кандидатами на цю посаду вважають Олега Наливайка та Віктора Набруска.

На запитання, хто з цих двох кандидатів на посаду голови НСЖУ має найбільше шансів її очолити, Ігор Лубченко зазначив: «Я не пророк, тому не можу сказати, кого з’їзд обере новим головою. А Наливайка я підтримую. Не публічно, а особисто йому сказав ще два роки тому, коли він почав працювати секретарем НСЖУ, і я побачив, як він працює: «Олеже, давай працюй так, щоб у 2012 році я твою кандидатуру висунув на посаду голови». Думаю, основне змагання відбуватиметься між ним і Віктором Набруском, нині доцентом Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, який довгий час, 10 років, був президентом Національної радіокомпанії».

Нагадаємо, Олег Наливайко – дійсний президент інформагенції УНІАН, секретар НСЖУ, який свого часу очолював Держкомтелерадіо.

З‘їзд Національної спілки журналістів відбуватиметься два дні — 24-25 квітня в Києві, на теплоході «Генерал Ватутін», де й будуть жити делегати.

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути