chrome firefox opera safari iexplorer

Нацспілку журналістів України прийняли до Брюссельського прес-клубу

02 липня 2012 о 10:34

Національну спілку журналістів України прийнято до Брюссельського прес-клубу.

Як повідомили УНІАН у НСЖУ, такої домовленості було досягнуто під час зустрічі голови спілки Олега Наливайка з президентом прес-клубу Лораном Бріайєм.

За словами О.Наливайка, який перебуває у Брюсселі, «це дозволить презентувати на одній з основних медіа-площадок Європи найкращий досвід України як у медіа, так і в інших галузях, а також говорити без посередників перед європейською аудиторією про наші проблеми, зокрема, і про свободу слова. Ми отримали можливість проведення прес-конференцій, круглих столів, у тому числі з прямими Інтернет-мостами між Києвом і Брюсселем, або з іншими містами України. Цікавою є ініціатива наших колег організувати Український тиждень у Брюссельському прес-клубі».

Як заявив Л.Бріай, «Брюссельський прес-клуб очолив в цьому році Європейське об’єднання національних прес-клубів. Ми говорили про можливість прийому до його лав НСЖУ і проведення у Києві Конгресу європейських прес-клубів. Наша співпраця дозволить українським партнерам ознайомитись з бізнес-моделлю клубу, розширити інформаційний інструментарій спілки».

Ця домовленість, на думку О.Наливайка, сприяє активізації міжнародної діяльності спілки, а також створює нові комерційні можливості для Журфонду.

Розділи: Суспільство

24 жовтня

Інші дати
24 жовтня святкують:
  • День Організації Об’єднаних Націй (День ООН).
  • Всесвітній день інформації про розвиток.
Розгорнути
Народився Микола Біляшівський
(1867, м. Умань – 1926) – український археолог, етнограф, мистецтвознавець, музейний діяч. Один із засновників та дійсний член Української Академії Наук. В 1902-1923 роках - організатор і директор Київського міського художньо-промислового і наукового музею (тепер Національний художній музей України).
Розгорнути
День пам’яті Лук’яна Кобилиці
(1812, смт. Путила, Чернівецька область – 1851) – український громадсько-політичний діяч, керівник селянських повстань 40-х років 19 ст. на Путильщині (Буковині). Очолив виступи селян 22 громад, які рішуче відмовлялися відробляти панщину, самочинно переобрали сільську старшину, висунули вимоги відкриття українських шкіл, вільного користування лісами і пасовиськами. Як депутат австрійського парламенту виступив за надання політичної автономії Буковині і приєднання її до Галичини, вимагав скасування кріпацтва і передачу селянам землі без викупу.
Розгорнути