chrome firefox opera safari iexplorer

У «відкритий» Музей шістдесятників відвідувачів поки не пускають

22 травня 2012 о 14:01

У столиці з’явився музей шістдесятників, принаймні офіційно. У п’ятницю його відкрив голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов.

Але для відвідувачів уся виставка стане доступною тільки після Дня незалежності: поки що готова лише одна зала, повідомляє Радіо Свобода.

Попри проведення церемонії офіційного відкриття, відвідувачі до музею потрапити ще не можуть: поки що готова лише одна виставка, не владнали справу з охороною фондів, тому, як зауважили ініціатори створення музею, найбільш цінні експонати сьогодні зберігаються у семи різних місцях.

Ремонт у нинішньому приміщенні музею міська влада столиці провела буквально протягом місяця, а до того архітектурно-будівельна експертиза понад рік не визнавала будівлю придатною для зберігання експонатів, розповідає Олексій Зарецький, очільник громадської організації Музей шістдесятництва, син активних учасників руху опору художників Алли Горської та Віктора Зарецького.

«Взагалі, роботи тут – непочатий край. Музей не має поліграфічних матеріалів: немає елементарного путівника, нема буклета. В сучасних умовах викликає здивування, що у цього музею немає сайту, – зауважує активіст. – Єдине, чого нам не бракує – то це фондів. От експонатів у нас величезна кількість, і вони продовжують надходити: багато шістдесятників ще живі, їхні діти нам передають».

Музей шістдесятників розташували у будівлі, яку займає партія «Народний рух України», неподалік Золотих воріт.

До колекції музею увійшли архівні документи, твори та особисті речі митців та громадських діячів шістдесятих років минулого століття.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути