chrome firefox opera safari iexplorer

День Незалежності відзначать феєрверком

20 червня 2012 о 14:02

Святкування 21-ї річниці незалежності України у Києві пройде без параду, але з салютами.

Про це йдеться в указі Президента про організацію урочистостей з нагоди Дня незалежності.

Згідно з документом, Уряд має упродовж двох тижнів створити Оргкомітет з підготовки та відзначення Дня незалежності, а також упродовж місяця розробити та затвердити відповідний план заходів.

План, зокрема, повинен передбачати організацію та проведення 23 серпня, у День Державного Прапора, церемонії урочистого підняття Державного Прапора в Києві, Севастополі, обласних і районних центрах, інших населених пунктах.

Також в указі йдеться про забезпечення 24 серпня святкових феєрверків у Києві та Севастополі, обласних центрах, містах-героях.

«У свою чергу МЗС має вжити заходів щодо залучення до участі в урочистостях з нагоди 21-ї річниці незалежності України іноземних дипломатів та представників української діаспори», йдеться в указі.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути