chrome firefox opera safari iexplorer

До 15 жовтня Міносвіти хоче зареєструвати нові правила прийому до вишів

15 вересня 2012 о 10:07

До 15 жовтня Міністерство освіти планує зареєструвати у Міністерстві юстиції нові правила прийому до вищих навчальних закладів у 2013 році.

Як передає УНІАН, про це під час круглого столу щодо підсумків цьогорічної вступної кампанії повідомив заступник директора Департаменту вищої освіти, начальник Відділу інформаційно-аналітичної роботи Міносвіти Микола Фоменко.

Він нагадав, що міністр освіти Дмитро Табачник підписав наказ про створення робочої групи, яка працюватиме над умовами прийому до вищих навчальних закладів у 2013 році.

За словами М.Фоменка, у нових правилах прийому будуть враховані ті позиції, які цього року могли двояко трактуватися. Зокрема, планується детальніше розписати процедуру зарахування абітурієнтів. Він повідомив, що з грудня оновлені умови прийому мають з’явитися на сайтах вищих навчальних закладів.

Загалом же, сказав М.Фоменко, кардинальних змін у нових умовах прийому не буде. На його переконання, цьогорічна вступна кампанія пройшла успішно, а робота системи електронного вступу абсолютно виправдала себе. М.Фоменко наголосив, що з 2 січня 2013 року розпочнеться реєстрація на складання тестів зовнішнього незалежного оцінювання, яке наступного року пройде з 3 по 27 червня.

Він повідомив, що ЗНО-2013 складатиметься із 11 тестів – додадуть перевірку знань зі світової літератури. Також М.Фоменко зазначив, що орієнтовна кількість вступників у 2013 році становитиме близько 315 тисяч.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини освіти

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути