chrome firefox opera safari iexplorer

Одесити створили пам'ятник Висоцькому, схожий на русалку (фото)

25 вересня 2012 о 17:03

Скульптурне зображення Володимира Висоцького, яке викликало бурхливу реакцію в одеситів, буде представлено городянам уже цими вихідними, 29 вересня. Поки ж пам'ятник ще в будівельній сітці, передає УНН.

Правда, планувалося, що скульптура Висоцького з'явиться біля Одеської кіностудії в День міста, проте захід перенесли на більш пізній термін.

Пам'ятник буде перебувати на круглому майданчику-сцені діаметром шість метрів, покритому гранітом. Біля постаменту будуть лавки для відпочинку та урни, майданчик буде обмежений гранітним бордюром.

Нагадаємо, що всього в конкурсі проектів на пам'ятник Володимиру Висоцькому брали участь 17 робіт. Переможцями конкурсу проектів стали скульптор Олександр Князик і архітектори Володимир Глазирін і Олександр Чернов.

3 травня

Інші дати
Народився Микола Яковченко
(1900, м. Прилуки, Чернігівська область – 1974) - український актор театру та кіно. З 1928 року грав на сцені Київського театра імені Івана Франка. Головні ролі - Бублик, Довгоносик («Платон Кречет», «В степах України»), Пеньйонжка («Мартин Боруля»), Лящ («Останні»), Оверко («Фараони»), Распер («Ділок») та інші.
Розгорнути