chrome firefox opera safari iexplorer

З українців поки що не здиратимуть 15% за операції з валютою

20 листопада 2012 о 11:42

Верховна Рада України відклала проект закону про 15-відсотковий податок на операції з валютою. Таке рішення було прийнято при розгляді питання про включення до порядку денного проекту змін до деяких законів України щодо операцій з іноземною валютою № 11433.

В ході обговорення Микола Томенко назвав даний проект закону про податок на користь родини Віктора Януковича. Він звернув увагу на те, що проект зареєстрований тільки вчора, а сьогодні вже пропонується до включення до порядку денного. «Ми проінформуємо громадськість про кожну людину, яка сьогодні проголосує за сімейний податок для родини Віктора Януковича. Саме так ми трактуємо даний законопроект», — заявив він.

У свою чергу, нунсівець Анатолій Гриценко заявив, що виступає категорично проти ухвалення даного законопроекту в першому читанні і в цілому, якщо він буде включений до порядку денного. Гриценко підкреслив, що після цієї заяви, згідно з регламентом, законопроект може бути прийнятий сьогодні тільки в першому читанні.

Також проти даного законопроекту виступили представники групи Реформи заради майбутнього і фракції КПУ.

Після цих і ряду інших виступів народних депутатів спікер ВР Володимир Литвин зазначив, що на прохання голови профільного комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики включення до порядку денного даного законопроекту відкладається. Литвин пояснив це необхідністю провести консультації з представниками фракцій. Після того як депутати від опозиції зажадали визначитися щодо включення даного проекту до порядку денного, Литвин зазначив: «Шановні колеги, зараз проголосуємо, не підтримаєте, а 4 числа внесуть такий же законопроект і проголосуєте».

Нагадаємо, напередодні на офіційному сайті Верховної Ради з'явився законопроект про введення збору при продажу валюти в розмірі 15% від суми угоди (№ 11433). Юристи назвали цю законодавчу ініціативу — правовим нонсенсом.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути