chrome firefox opera safari iexplorer

Суд зобов’язав будівельників повернути музею Тараса Шевченка кошти за неякісну гідроізоляцію

22 січня 2013 о 13:17

Крапку в історії про неякісний ремонт у приміщенні канівського музею Тараса Шевченка на Чернечій горі поставив Господарський суд міста Києва.

За позовом заступника прокурора Черкаської області в інтересах держави, які представляло Головне управління капітального будівництва Черкаської облдержадміністрації до корпорації «Укрреставрація», Феміда ухвалила рішення стягнути з «Української спеціальної науково–реставраційної проектно–будівельно–виробничої корпорації» заборгованість за неналежне виконання робіт з гідроізоляції підземних споруд у музеї, повідомляє Україна молода.

Як з’ясувалося, у виставковому залі, який розташований у підвальному приміщенні, ще з 2009 року від дощових вод затікали стіни, що вкрилися грибком, а в приміщенні смерділо цвіллю.

Як розповіли виданню у прокуратурі Черкаської області, причиною затікання води стала неякісна гідроізоляція підземних споруд. Тож суд задовольнив позов у повному обсязі й постановив стягнути з «Укрреставрації» 1,9 млн. грн. — саме в таку суму експерти оцінили облаштування необхідної гідроізоляції.

«Рішення господарського суду поки не набрало законної сили, тож не виключаємо апеляції», — додає старший прокурор обласної прокуратури Оксана Синецька.

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути