chrome firefox opera safari iexplorer

Для комуністів у Раді ввели посаду перекладача з російської на українську

07 лютого 2013 о 12:24

У Верховній Раді для депутатів від КПУ найняли перекладача з російської на українську мова. Про це заявив депутат від «Батьківщини» Леонід Ємець.

За його словами, комуністи принципово відмовлялися говорити по-українськи, повідомляє ТСН з посиланням на «Главком».

«З сьогоднішнього дня в Комітеті з питань науки і освіти є посада перекладача з російської. Два комуніста (Дорохов і Зубчевський) принципово відмовляються вживати українську мову, хоча і володіють нею. Такою своєю позицією вони так здивували інших членів комітету, що всі вони відразу втратили свої навички в російській мові. Тепер ми насолоджуємося рідною (українською — ред.) мовою в перекладі одного з працівників секретаріату», — зазначив Ємець.

За його словами, це не депутатська примха, а вимога закону щодо державних службовців. «Якими члени Комітету і є при виконанні обов'язків», — додав Ємець.

Нагадаємо, раніше депутат від «Свободи» Ірина Фаріон заявила, що має намір подати позов до суду проти Зубчевського за його відмову говорити українською мовою під час засідання комітету ВР.

Розділи: Суспільство

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути