chrome firefox opera safari iexplorer

Коментатор, який назвав українську мову діалектом російської, не бачить у цьому нічого образливого

08 серпня 2012 о 09:26

Ведучий і рекордсмен світу з плавання Дмитро Волков, який коментував змагання із плавання на Першому Національному, не бачить нічого образливого в тому, що він назвав українську діалектом слов'янської мови.

«Я назвав українську мову діалектом, що буквально означає „мова“, слов'янського народу. Це прекрасний діалект, який, як і російська, має глибоке коріння в слов'янській цивілізації. Що дискримінаційного могли побачити в цьому вислові, я не розумію? Для кожного філолога не знайшлося підстав для звинувачень і претензій. Це лише фігура мови», — заявив він, пише Телекритика.

За його словами, він співчуває, що через 20 років після розпаду СРСР, коли «наші народи були штучно розділені державними кордонами, слова із загального слов'янського котла стали в Україні менш зрозумілими».

Крім того, він висловив бажання говорити українською, але він недостатньо добре нею володіє.

«Тим більше, мені не складно перепросити усіх, хто відчув себе ображеним через своє невігластво. Я висловлюю співчуття тим, хто неправильно витлумачив мій благородний намір», — зауважив Волков.

Як повідомлялося вчора, 7 серпня, журналісти та представники громадськості вимагали від керівництва Першого національного каналу збільшити квоту української мови в олімпійських ефірах, а також перепросити за глузування щодо української мови.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути